Fleur-I-licious

Gastdocente : Anouk Jasperse

Dag 1: Elementen van de natuur

Een sprookjesachtige bloementuin ontstaat niet zomaar… Zij is gebouwd met vele elementen der natuur en een beetje magie,….

Deze eerste dag gaan we verschillende elementen maken die noodzakelijk zijn voor de Fleur-ilicious Fairy Garden kraal. We gaan oefenen met het maken van implosies, op verschillende wijzen, waarna we deze in een later stadium gaan toevoegen aan de kraal. Wist je dat je zelfs zirconia’s in implosies kunt verwerken? Na vandaag weet je ook hoe! Ook maken we diverse murrini, leer ik je hoe je zelf dichroic dots kunt maken en gaan we werken met verschillende kleuren zilverglas voor de implosies!

Dag 2: Mixing the elements…

Hoeveel elementen moet je combineren om de zon te laten schijnen?

Tijd om “de kraal” te gaan maken. Waarbij kraal bijna denigrerend klinkt, aangezien dit een meesterwerkje is qua technieken, kleuren en middelen. We werken met diverse kleuren zilverglas, dichroic, goldstone, implosies en natuurlijk de murrini.

Zoveel mogelijkheden wanneer je weet welke technieken je kunt gebruiken en inzetten… En dat ga je vandaag leren! Het is misschien niet makkelijk maar… Ik ga je helpen. Stap voor stap. En dan zul je zien dat wat ontzettend moeilijk lijkt, best wel meevalt. En nog leuk is ook! En het resultaat, is het allerleukste van alles. Een eigen, prachtige, magische bloementuin. Voilà!

Anouk

Datum: zaterdag 21 oktober en zondag 22 oktober telkens van 10u tot 16-17u

Plaats: atelier ONS11, Jan Van Beersstraat 4 te 2018 Antwerpen

Prijs voor de twee dagen: 275€ (inbegrepen zilverglas en alle verdere gebruikte materialen)

Deze workshop richt zich tot de gevorderde lampworker.